Bli medlem

Medlemskap

Som medlem hos oss får du tillgång till alla våra flygplan, lokaler, utbildningar m.m.
För att bli medlem och hur du gör kan du läsa om längre ner i texten. Om du har en tanke på att börja utbilda dig till pilot hos oss blir du ordinarie medlem.

Medlemskategorier

Vi har lite olika medlemskategorier och med olika medlemsavgifter.
Här nedan ser du vilka kategorier vi har och även priserna

 • Ordinarie medlem
  Medlem med klubbnyckel och tillgång till klubbens faciliteter. Betalar full medlemsavgift och är skyldig att genomföra medlemstjänst.
 • Flygande medlem
  Flygande medlem med klubbnyckel och tillgång till alla flygplan och klubbens faciliteter. Betalar full medlemsavgift, årlig pilotavgift och är skyldig att genomföra medlemstjänst.
 • Gästande medlem
  Flygande medlem med klubbnyckel och tillgång till alla flygplan och klubbens faciliteter. Betalar en något lägre medlemsavgift då flygklubben inte behöver betala KSAK-avgift för denna medlem. Skyldig att genomföra medlemstjänst. En gästande medlem måste vara huvudmedlem i någon annan KSAK-ansluten motorflygklubb.
 • Stödjande medlem/veteraner
  I huvudsak för medlemmar utan flygcertifikat, äldre medlemmar som slutat flyga, framtida elever eller anhöriga till medlemmar. Betalar en mindre summa årligen och har tillgång till all information som ordinarie medlem har. Har möjlighet att få tillgång till klubbhuset. Behöver inte göra medlemstjänst.
 • Hedersmedlem
  Blir den som utfört särskilt hedervärda insatser för klubben. Gäller på livstid och är avgifts- och arbetspliktsbefriat.

Medlemspriser 2024

 • Ordinarie medlem betalar 1120:-/år.
 • Flygande medlem betalar 1120:-/år. (Vid första medlemsåret betalar man 1170:-.)
  Till detta tillkommer en pilotavgift för att få flyga flygplanen på ca 6000:-/år.
  Denna avgift ändras månad för månad av styrelsen.
 • Gästande medlem betalar 600:-/år
 • Stödjande/veteraner medlem betalar 250:-/år

Så ansöker du om medlemskap

Fyll i formuläret nedan för att göra en medlemsansökan

Vilken typ av medlemskap ansöker du om(obligatoriskt)

Skulle du vara intresserad av att ta ett flygcertifikat och vill prova på hur det känns alternativ bara göra en introduktionsflygning så kan du läsa mer under länken “Utbildning