Provlektion

Provlektion
Behöver du någon present till någon eller skulle du själv prova att se Östersund från ovan. Nyfiken på att lära dig flyga? En provlektion ger dig en inblick i hur en flyglektion går till för skolans elever och du får spaka själv under stora delar av flygpasset. Provlektionen tar ca 1h med lärare (varav cirka 30 minuter i luften) och kostar 2400 kr.

Innan flygningen får du en briefing där läraren går igenom flygningens grundprinciper och hur ett flyplan fungerar. Sedan sätter vi oss i flygplanet. Endast den som tar provlektionen följer med i flygplanet. Flygläraren berättar om en del instrument och vad som är viktigt att tänka på under flygningen.

Checklistor läses och när det är klart taxar flygläraren ut och du kan känna på hur det är att taxa ett flygplan. Väl ute på startbanan görs de sista förberedelserna innan pådrag.
Flygläraren startar och stiger till en viss höjd. Här får du ta över och flyga själv under överinseende av flygläraren. Du får flyga så långt som till landningsvarvet där läraren tar över. Normalt flyger vi ett vänstervarv runt Frösön, ner mot Locknesjön för att sedan flyga mot fältet igen.

Om du väljer att fortsätta och ta ett flygcert räknas denna flygning in i din utbildning.
Är du intresserad kan du anmäla dig till utbildning@flygklubben.se

Vi kör dessa lektioner varje fredag – söndag under april – september.
Betalningen gör du efter flygningen via swish. Om du har med dig någon så bjuder klubben på kaffe medan vi flyger.

Introduktionsflygning
Är du mer intresserad av en introduktion i flygning och kanske se ditt hus från ovan, då erbjuder vi en introduktionsflygning (30 minuter i luften), för 1200 kr.

Skillnaden mellan provlektion och introduktionsflygning att du sitter på höger sida. Ni får även ta med flera i flygplanet. Dock max 4 st inkl flyglärare. Men det som styr är den totala vikten som blir. Vi använder oss av fyrsitsiga flygplan och flyger enligt Transportstyrelsen regelverk. Piloterna som flyger våra introduktionsflygningar är alla erfarna och flyger många timmar/år.

Betalningen för flygtiden går oavkortat till Östersunds flygklubb. Piloternas enda ersättning är den glädje det ger att introducera någon i lufthavet. Är du intresserad kan du maila till info@flygklubben.se.